12 Νοεμβρίου 2018

Γράμμα του προέδρου του European Board and Section of Anaesthesiology (ΕBA) του UEMS και της προέδρου της Standing Committee Education & Professional Development of EBA σχετικά με το νέο Curriculum στην Αναισθησιολογία.

Δείτε το γράμμα του προέδρου του European Board and Section of Anaesthesiology (ΕBA) του UEMS και της προέδρου της Standing Committee Education & Professional Development of EBA σχετικά με το νέο Curriculum στην Αναισθησιολογία. Στο πρότυπο αυτών των προαπαιτούμενων έχει συνταχθεί και η Ελληνική πρόταση στο Υπουργείο.

Η εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία είναι η επένδυση στο μέλλον της ιατρικής μας πειθαρχίας, της ποιότητας της φροντίδας, της ασφάλειας των ασθενών και της ικανοποίησης από την εργασία μας.
Ο UEMS (European Union of Medical Specialists/ Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών)  υποστηρίζει την εναρμόνιση της ιατρικής κατάρτισης μέσω της ανάπτυξης ευρωπαϊκών προτύπων: Όπου και αν είναι οι γιατροί που εκπαιδεύονται, πρέπει να έχουν τουλάχιστον τις ίδιες βασικές ικανότητες. Πρόκειται για προϋπόθεση για την επαγγελματική κινητικότητα των ειδικών σε όλη την Ευρώπη.
Το European Board and Section of Anaesthesiology (ΕBA) του UEMS συνέταξαν επικαιροποίηση των ευρωπαϊκών προαπαιτούμενων για την κατάρτιση (European Training Requirements ETR). Είναι σημαντικό ότι η ETR βασίζεται στην ικανότητά μας λόγω της υψηλότερης αποτελεσματικότητας σε σύγκριση με την εκμάθηση βασιζόμενη σε αριθμούς πράξεων ή χρόνο. Το βελτιωμένο ETR περιλαμβάνει εκπαίδευση προσομοίωσης, γνώση και κλινική εφαρμογή βασισμένων σε τεκμηριωμένες κατευθυντήριες οδηγίες και πολλά άλλα:

https://www.uems.eu/__data/assets/pdf_file/0003/64398/UEMS-2018.17-European-Training-Requirements-in-Anaesthesiology.pdf

Edoardo De Robertis

President of the European Board and Section of Anaesthesiology EBA

Sibylle Kietaibl

Chair of the Standing Committee Education & Professional Development of EBA

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top