Σεμινάριο Διαχείρισης Περιεγχειρητικής Αιμορραγίας

2 - 3 Φεβρουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα

Το 2ο Σεμινάριο "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ", της Εταιρίας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρίας, θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Φεβρουαρίου  2019, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Για να συμμετέχετε χρειάζεται να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τίτλος, στοιχεία επικοινωνίας και νοσοκομείο) στο secretariat@anesthesia.gr.

Οι εγγραφές θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2018, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά μόνον 40 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με mail για να καταθέσουν το κόστος συμμετοχής, που είναι 120 ευρώ. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευμένους αναισθησιολόγους αλλά και ειδικευόμενους που πλησιάζουν στο τέλος της ειδικότητας και έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τη εξειδικευμένη διαχείριση της αιμόστασης. 

Εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των φυσιολογικών μηχανισμών της αιμόστασης και των επίκτητων διαταραχών αυτής περιεγχειρητικά, η  εφαρμογή αιμοστατικής θεραπείας (παράγωγα αίματος και φαρμακευτικά σκευάσματα/συμπυκνώματα) σύμφωνα με τις  κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αναισθησιολόγων (ESA), οι ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη βέλτιστη διαχείριση της αιμορραγίας  ανά κατηγορία χειρουργικής επέμβασης  (π.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, επεμβάσεις ήπατος) ή στο τραύμα, καθώς και η εξοικείωση με παρακλίνιες  (point-of-care) δοκιμασίες  της αιμόστασης  (θρομβοελαστομετρία, δοκιμασίες λειτουργικότητας των αιμοπεταλίων).  

Εκτός από τις διαλέξεις, στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνεται η παρουσίαση περιστατικών, όπου οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν ενεργά, καθώς και η πρακτικής άσκηση (hands-on) με μηχανήματα για POC παρακολούθηση της αιμόστασης.  

Το σεμινάριο μοριοδοτείται από τον ΠΙΣ

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top