Νέα/Ανακοινώσεις

Σεμινάριο "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ" με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκπαιδευτών

28 Νοεμβρίου 2017 | 12:34 μ.μ.

Μπορείτε να στείλετε στο info@anaesthesiology.gr αίτημα συμμετοχής για το σεμινάριο "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ", της ΕΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2018.
Οι εγγραφές θα λήξουν 20/12, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με mail για να καταθέσουν το κόστος συμμετοχής. 

Τόπος διεξαγωγής: Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Αριθμός συμμετεχόντων: 40 

Υπεύθυνη οργάνωσης: Στρατηγοπούλου Πόλα

Επίσημες  Γλώσσες: Aγγλική & Ελληνική

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ

Πρόγραμμα

Σκοπός του σεμιναρίου: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευμένους αναισθησιολόγους αλλά και ειδικευόμενους που πλησιάζουν στο τέλος της ειδικότητας και έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τη εξειδικευμένη διαχείριση της αιμόστασης. 

Εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των φυσιολογικών μηχανισμών της αιμόστασης και των επίκτητων διαταραχών αυτής περιεγχειρητικά, η  εφαρμογή αιμοστατικής θεραπείας (παράγωγα αίματος και φαρμακευτικά σκευάσματα/συμπυκνώματα) σύμφωνα με τις  κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αναισθησιολόγων (ESA), οι ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη βέλτιστη διαχείριση της αιμορραγίας  ανά κατηγορία χειρουργικής επέμβασης  (π.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, επεμβάσεις ήπατος) ή στο τραύμα, καθώς και η εξοικείωση με παρακλίνιες  (point-of-care) δοκιμασίες  της αιμόστασης  (θρομβοελαστογραφία/θρομβοελαστομετρία, δοκιμασίες λειτουργικότητας των αιμοπεταλίων).  

Εκτός από τις διαλέξεις, στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνεται η παρουσίαση περιστατικών, όπου οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν ενεργά  χρησιμοποιώντας σύστημα televoting, καθώς και η πρακτικής άσκηση (hands-on) με μηχανήματα για POC παρακολούθηση της αιμόστασης.  

Το σεμινάριο μοριοδοτείται από τον ΠΙΣ

Επιστροφή στα Νέα/Ανακοινώσεις

Επιστροφή στην κορυφή

 

© 2017 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
powered by cybertechnics