Εισαγωγή

Το περιοδικό «Ελληνική Αναισθησιολογία»  άρχισε να εκδίδεται από την Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία στη δεκαετία του 1960. Παρέχει το βήμα προβολής του επιστημονικού έργου των Ελλήνων Αναισθησιολόγων και για πολλές δεκαετίες κάλυψε τα κενά σε διδακτικά συγγράμματα Αναισθησιολογίας με Ειδικά Τεύχη.

Οι καιροί αλλάζουν και σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις που αφορούν όλα τα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Η ηλεκτρονική εποχή πρόβαλε σαν πρόκληση και σαν ευκαιρία. Αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι σύγχρονες τάσεις των επιστημονικών περιοδικών. Η καθιέρωση της σύγχρονης μορφής της Ελληνικής Αναισθησιολογίας ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει τη δημιουργική λύση στην οικονομική συγκυρία, που επηρεάζει την παραγωγή αλλά και την παρουσίαση του επιστημονικού έργου.

Με την παρουσίαση του περιοδικού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στοχεύουμε να δοθεί η ευκαιρία στους νεότερους συναδέλφους να αναπτύξουν μεγαλύτερη συγγραφική δραστηριότητα. Αισιοδοξούμε ακόμα να εμπλουτίσουμε την ύλη του περιοδικού με ανάθεση Επίκαιρων Εκπαιδευτικών Θεμάτων σε συναδέλφους γνωστούς για την εξειδίκευσή τους σε ειδικά αντικείμενα. Από τον Ιούνιο του 2014 το περιοδικό έχει μόνο ηλεκτρονική μορφή παρουσίασης στο siteτης Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, όπου αναρτάται δύο φορές το χρόνο, τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Mόνο με τη συμβολή του δικού σας επιστημονικού έργου  θα μας δοθεί η δυνατότητα να τιμήσουμε την παράδοση της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, που ίδρυσε την Ελληνική Αναισθησιολογία πριν από 40 χρόνια και να παραδώσουμε ένα δυναμικό και σύγχρονο  βήμα στους νεότερους συνaδέλφους.

Επιστροφή στην κορυφή

 

© 2017 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
powered by cybertechnics