10 Σεπτεμβρίου 2018

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ε.Α.Ε. 2018-2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία, πήρε την πρωτοβουλία να ενώσει τις δυνάμεις της με τις Α’ και Β’ Πανεπιστημιακές Αναισθησιολογικές Κλινικές της Αθήνας για τον κοινό σχεδιασμό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ακαδημαϊκου Έτους 2018-2019. Χάρη στην ενθουσιώδη ανταπόκριση και εξαιρετική συνεργασία όλων, καταρτίστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα, βασισμένο στο curriculum της ειδικότητας, αποφεύγοντας επαναλήψεις, πολυδιάσπαση εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων και αναίτια εξάντληση των πόρων. Κοινός στόχος όλων, η πληρέστερη, ποιοτικότερη και σύγχρονη εκπαίδευση  των ειδικευόμενων, αλλά και η επικαιροποίηση των γνώσεων  και δεξιοτήτων  των ειδικών αναισθησιολόγων.

Έτσι η ερχόμενη χρονιά περιλαμβάνει:

  • Μετεκπαιδευτικά μαθήματα εστιασμένα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων αλλά ανοιχτά σε όλους τους Αναισθησιολόγους που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Τα μαθήματα αυτά παρέχονται δωρεάν, έχουν μοριοδότηση από τον ΠΙΣ, μαγνητοσκοπούνται ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους και από συναδέλφους εκτός Αθήνας και θα πραγματοποιούνται μία μέρα το μήνα 4.00 μμ με 9.30 μμ στα αμφιθέατρα Νοσοκομείων όπως φαίνεται στο πρόγραμμα. Τον Ιούνιο το μάθημα θα αντικατασταθεί από παρουσίαση περιπτώσεων από ειδικευόμενους καθώς και προσομοίωση εξετάσεων για τους ειδικευόμενους που επιθυμούν να δοκιμάσουν ανώνυμα τις δυνάμεις τους.
  • Μονοθεματικές μετεκπαιδευτικές ημερίδες για ειδικευόμενους και ειδικούς με θέματα Καρδιολογία, Καρδιοαναισθησία, Παιδοαναισθησία, Μαιευτική Αναισθησία και Αλγολογία. Οι ημερίδες αυτές οργανώνονται από κοινού είναι δωρεάν και  φιλοξενούνται σε χώρο που θα ανακοινώνεται εγκαίρως.
  • Κλινικά φροντιστήρια μονοήμερα ή διήμερα με κόστος συμμετοχής για ειδικευόμενους και ειδικούς. Αυτά περιλαμβάνουν ALS, διαχείριση αεραγωγού, μηχανικό αερισμό και μηχάνημα αναισθησίας, προσομοίωση και άλλα. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία (CEEA) που ακολουθεί το πρόγραμμα της ESA και απευθύνεται σε ειδικευμένους Αναισθησιολόγους θα συνεχιστεί ώς έχει.

Ελπίζουμε ότι θα μοιραστείτε μαζί μας τον ενθουσιασμό για αυτή τη συνεργασία και θα συνδράμετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας στις νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Προσεχώς το πρόγραμμα θα σας αποσταλεί με αφίσα προκειμένου να το αναρτήσετε στα τμήματά σας.

Το ΔΣ της ΕΑΕ

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top