23 Νοεμβρίου 2020

Στη μνήμη του Νίκου Νούτσου

Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απρόβλεπτη και αιφνίδια απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της, του Νίκου Νούτσου.

Ο συνάδελφος Νίκος υπήρξε ξεχωριστός. Mε καταγωγή από τα Ιωάννινα, αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσει την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα». Από τους πρώτους αναισθησιολόγους που εντάχθηκαν στο νεοσύστατο τότε ΕΣΥ, ο Νίκος στελέχωσε το νεαρό τότε Αναισθησιολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου, μια θέση που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αφοσίωση μέχρι το πρόωρο τέλος της ζωής του. Υπήρξε από τους πρώτους αναισθησιολόγους στην Ελλάδα που υιοθέτησε και δίδαξε με πάθος την τεχνική της επισκληριδίου. Αυτό που τον κέρδισε όμως ήταν το απαιτητικό αντικείμενο της καρδιοαναισθησιολογίας για το οποίο διέθετε επιστημονική πληρότητα και μεράκι.

Ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς προς ασθενείς και συνεργάτες. Προσέφερε βοήθεια και γνώση απλόχερα, εμψύχωνε τους συναδέλφους σε όλες τις “δύσκολες στιγμές” του επαγγέλματός μας, κι απευθυνόταν σε όλους με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε αλλά και διανθισμένη συχνά από το υπέροχο χιούμορ του. Ο Νίκος Νούτσος διέθετε βαθιά παιδεία η οποία χαρακτήριζε όλη τη ζωή του και τον έκανε σεβαστό κι αγαπητό σε φίλους και γνωστούς. Ο άδικος χαμός του μας λυπεί βαθύτατα αλλά θα τον θυμόμαστε πάντα σαν παράδειγμα προς μίμηση. Ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοι που θήτευσαν δίπλα του, είμαστε σίγουροι ότι θα αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τις γνώσεις που απέκτησαν και την τύχη που είχαν να εκπαιδευτούν κοντά του.

Συνάδελφε Νίκο, η απώλειά σου είναι μία μεγάλη έλλειψη για την αναισθησιολογική οικογένεια. Θα σε φυλάμε πάντα στην καρδιά μας και θα σε θυμόμαστε με την αγάπη και το σεβασμό που σου πρέπει.

Η ΕΑΕ κατέθεσε το ποσόν τω 300‎€ στη μνήμη του συναδέλφου μας δωρεά στο Παιδικό χωριό SOS.

.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top