Αγαπητοί Ειδικευόμενοι,

       Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την εξεταστική του Μαΐου 2024 και στο εξής δεν θα χρησιμοποιείται πλέον η «Δεξαμενή ερωτήσεων για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας» για τις γραπτές εξετάσεις της ειδικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας από το Σεπτέμβριο του 2024 οι εξετάσεις  θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με κοινά γραπτά θέματα.

Ενόψει των προαναφερθέντων αλλαγών, παρατίθεται η ύλη για τις εξετάσεις ειδικότητας, καθώς και μία  λίστα προτεινόμενων συγγραμμάτων για διευκόλυνση της προετοιμασίας σας.

Εκτός από τα συγγράμματα αναφοράς, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ειδικότητας, ETR 2022, τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες και τις συστάσεις που αφορούν την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας. Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα τα οποία αναρτώνται και στον ιστότοπο της ΕΑΕ καθώς και τα σεμινάρια της ΕΑΕ αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σημεία αναφοράς όσον αφορά την προετοιμασία.

Τέλος, ο  συνδυασμός της θεωρητικής κατάρτισης με την κλινική εξάσκηση και τις δεξιότητες που αποκτούνται στη διάρκεια των 5 ετών της ειδίκευσης θα σας προετοιμάσει για την επιτυχία στις εξετάσεις και για την αφετηρία της καριέρας σας στην Αναισθησιολογία.

Δείτε ΕΔΩ τον πρόλογο του επιμελητή σύνταξης για να να ενημερωθείτε για το πλαίσιο και τη διαδικασία συγγραφής από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ τη ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΕΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ καθώς και για τη δομή και το πνεύμα των ερωτήσεων.


 1. Προεγχειρητική εκτίμηση και βελτιστοποίηση, Περιεγχειρητική διαχειριση, Monitoring, Εφαρμοσμένες βασικές επιστήμες στην αναισθησιολογία, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, Γενική αναισθησία, Καταστολή
 2. Φάρμακα στην αναισθησιολογία
 3. Τοπικά αναισθητικά - Περιοχική αναισθησία
 4. Διαχείριση του αεραγωγού
 5. Μετα-αναισθητικές φροντίδες, Διαχείριση οξέως πόνου
 6. Μαιευτική αναισθησία - αναλγησία
 7. Παιδιατρική αναισθησιολογία
 8. Αναισθησία στη νευροχειρουργική
 9. Αναισθησία για επεμβάσεις καρδιοχειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, αγγειοχειρουργικής
 10. Εντατική θεραπεία βαρέως πασχόντων
 11. Επείγουσα ιατρική - Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
 12. Μεταμοσχεύσεις οργάνων
 13. Διαχείριση χρόνιου πόνου - Ανακουφιστική / παρηγορητική φροντίδα
 14. Μη τεχνικές δεξιότητες, Ιατρονομικά ζητήματα, Επαγγελματισμός και ηθική, Επαγγελματικοί ρόλοι αναισθησιολόγου, Ασφάλεια ασθενούς


Δείτε  την προηγούμενη Πρόσκληση για διαβούλευση της δεξαμενής ερωτήσεων για την ειδικότητα στην αναισθησιολογία από την Καθηγήτρια Γεωργία Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου, Συντονίστρια Ομάδας Εργασίας για την Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας (ΟΕΑ) του ΚεΣΥ & Γενική Συντονίστρια Σύνταξης της Δεξαμενής Ερωτήσεων Αναισθησιολογίας (ΔΕΑ).

Από την Ομάδα εργασίας του ΚΕΣΥ για την Ιατρική Ειδικότητα της αναισθησιολογίας και τις υπο-ομάδες εργασίας για τη σύνταξη των ερωτήσεων ΔΕΑ.

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top