25.3.2020

Η ESA διοργανώνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου, από τις 16:00 έως τις 17:00 (CET) (17:00-18:00 ώρα Ελλάδος), LIVE και το ΔΩΡΕΑΝ webinar σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και προσεγγίσεις για τη θεραπεία των ασθενών COVID-19
Μετά από αυτό το webinar, αναπτύξτε και βελτιώστε τις δεξιότητες για:
•  Triage ασθενών ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων
•  Ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο επιμόλυνσης κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης και του μηχανικού αερισμού
•  Εφαρμόστε τις πιο αποτελεσματικές αναπνευστικές και μη αναπνευστικές θεραπείες εγκαίρως
Η πρόσβαση είναι εντελώς δωρεάν, δεν χρειάζεται να εγγραφή, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε λογαριασμός στην ESA Academy. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, θα σας ανακατευθύνει και καθοδηγήσει το site σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας λογαριασμού της ESA Academy.


​Δείτε χρήσιμες πληροφορίες από το δωρεάν βιβλίο που διατίθεται με την επιμέλεια του The First Affiliated Hospital, Zhejiang University School of Medicine (πατήστε στην εικόνα)

.

.

.

.

.

.


  • Ο παρακάτω σύνδεσμος συγκεντρώνει χρήσιμες και εύχρηστες πληροφορίες για τη διαχείριση, απεικόνιση με ακτινογραφίες CT αλλά και υπέρηχο ασθενών με COVID-19


23.3.2020

Καθώς οι επόμενες ημέρες- εβδομάδες αναμένεται να είναι απαιτητικές, το ΔΣ της ΕΑΕ συνιστά ψυχραιμία, ενότητα, οργάνωση, και συνεχή ενημέρωση για οδηγίες/δεδομένα  σχετικά με την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID. Ανανεώνουμε τη σειρά ενημέρωσης με νέα δημοσιεύματα και πηγές. Μην ξεχνάτε τις κατευθυντήριες οδηγίες στα Ελληνικά που έχουμε αναρτήσει. Καλή μας δύναμη.  

Αναισθησία

Αναζωογόνηση

ΜΕΘ

Παιδιά και COVID

Γενικά

Μελέτες – Δημιουργία Βάσης δεδομένων

  • CovidSurg: an international cohort study, aiming to assess the outcomes of surgery in patients diagnosed in COVID-19
  • The collaborative international ICU Registry For critically ill COVID 19 patients

ΕΑΕ

  • Παρακολουθείτε στα νέα/ ανακοινώσεις (στην πρώτη σελίδα του site της ΕΑΕ) και στο facebook της ΕΑΕ και προηγούμενες ανακοινώσεις με πληροφορίες χρήσιμες για την ειδικότητα μας όσον αφορά την επιδημία COVID-19.

18.3.2020

Οπτικό υλικό για μέσα προστασίας

AAGBI

Γενικές Οδηγίες για επαγγελματίες υγείας

Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας


15.3.2020


13.3.2020

Η ΕΑΕ συστήνει ψυχραιμία και πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού και του πληθυσμού από την πανδημία του COVID-19.

Σας αποστέλλουμε στα Ελληνικά

όπως επιμελήθηκε η Β Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ του ΓΝ Αττικόν

Επίσης

Ξαναστέλνουμε παρακάτω πηγές με χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των αναισθησιολόγων κατά το χειρισμό περιστατικών COVID-19 και εμπλουτίζουμε με βιβιογραφία σχετική με τη νόσο.


6.3.2020

Δείτε παρακάτω πηγές με χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των αναισθησιολόγων κατά το χειρισμό περιστατικών COVID-19Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top