29 Μαρτίου 2021

Newsletter | 29.3.2021

Δήλωση ενδιαφέροντος για στελέχωση του Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της COVID-19

Ο ΙΣΑ έχει δημιουργήσει την παρακάτω πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος για στελέχωση του ΕΣΥ από ιδιώτες ιατρούς για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών ενίσχυσης του ΕΣΥ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της COVID-19.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: 
https://www.isathens.gr/forma-prothesis-enisxisis-esy-idiwtes-path-pnevm.html


Eρωτηματολόγιο, έρευνας συνεργασίας ιατρών και νοσηλευτών στα τμήματα (Αναισθησιολογικό - ΜΕΘ - ΤΕΠ) και παθολογικές κλινικές COVID.

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος έρευνας της συναδέλφου κας Ιορδανίδου από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη συνεργασία ιατρών και νοσηλευτών στα τμήματα και παθολογικές κλινικές COVID.

Παρακαλούμε τη συμμετοχή σας.
Στάσεις και αποψεις των γιατρών για τη συνεργασία και την επικοινωνία τους με τους νοσηλευτές την περίοδο της πανδημίας Covid19


https://mcusercontent.com/b99cdd687a6dcba781f9668eb/_compresseds/97e02015-fb43-4115-9fcb-0fc009de89db.jpg

ESAIC Board Announcement: new President-Elect Prof. Edoardo De Robertis

Ο καθηγητής Edoardo De Robertis (Περούτζια, Ιταλία) εξελέγη νέος Πρόεδρος της ESAIC. Η θητεία του ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022. Ο καθηγητής De Robertis έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών, μέλος του ESA board και είναι επίσης πρόεσρος της European Board of Anaesthesiology (EBA).

Στη χώρα μας τον γνωρίσαμε από κοντά στο 23ο Πανελλήνιο Αναισθησιολογικό Συνέδριο το Μάϊο του 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις του «Guidelines development and their meaning for everyday practice» και  «Intraoperative cardiac arrest». Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.


 EDAIC Part I

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για το πρώτο μέρος του δίπλωματος (EDAIC Part I) άνοιξαν και ολοκληρώνονται την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, 23.59 CET , 23,59 CET. Δείτε πληροφορίες για το δίπλωμα εδώ, για τις εγγραφές εδώ και για τα κέντρα εδώ. Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής θα είναι προσβάσιμη από τον λογαριασμό σας στο MyESAIC. Για τις απορίες σας ή παραπάνω πληροφορίες απευθυνθείτε εδώ: exam@esaic.org.


ESAIC Gender Equity Committee: CALL TO ACTION

Η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από γυναίκες και άντρες, αλλά σε ηγετικές θέσεις το γυναικείο φύλο εξακολουθεί να υπο-εκπροσωπείται. Σε διεθνές επίπεδο αυτό ισχύει και για την Αναισθησιολογία και η Εντατική Θεραπεία. Η Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ESAIC κάνει έκκληση για δράση (δείτε εδώ) της για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και της ισότητας στην Ευρωπαϊκή Αναισθησιολογία και Εντατική Φροντίδα. Η δράση αυτή έχει την υποστήριξη του European Board of Anaesthesiology (EBA).


Airway Matters

Το Airway Matters είναι ένα διεπιστημονικό online course σχετικά με την ασφαλή διαχείριση του αεραγωγού που αναπτύχθηκε από το University College London και έχει εγκριθεί από πολλούς φορείς, όπως το Royal College of Anesthetists, η Difficult Airway Society και η European Airway Management Society.

Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Διαρκεί πάνω από 5 εβδομάδες με μια ευέλικτη 4 ωρη μάθηση την εβδομάδα και φιλοξενείται από το FutureLearn.

Εγγραφές εδώ.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top