20 Απριλίου 2021

Newsletter | 20.4.2021 | Επείγουσα ενημέρωση.

Σε πολλά αναισθησιολογικά τμήματα διατίθεται το σκεύασμα λιδοκαΐνης CONSOLID 2% για ενδοφλέβια χρήση. Στο κουτί αναγράφεται χρήση «ενδοφλέβια», ωστόσο εγκεκριμένη χρήση αποτελεί η ενδοφλέβια περιοχική αναισθησία και όχι η ενδοφλέβια συστημική χορήγηση.

Σύμφωνα με το SPC της Εταιρείας  :

Το προϊόν CONSOLID είναι εγκεκριμένο μόνο για ενδοφλέβια περιοχική αναισθησία, ενδοαρθρική και επισκληρίδια χορήγηση, είτε μόνη είτε σε συνδυασμό με αδρεναλίνη. Για τις ακριβείς δοσολογίες, μπορείτε να ανατρέξετε στον αντίστοιχο πίνακα στην ενότητα 4.2. του SPC. Προς το παρόν το προϊόν ενδείκνυται ως τοπικό αναισθητικό και όχι ως αντιαρρυθμικό, επομένως η οδός χορήγησης είναι μόνο ενδοφλέβια περιοχική και όχι συστηματική.

·Μέγιστη δόση: Η μέγιστη δόση των 200 mg που αναγράφεται στο SPC του προϊόντος, αναφέρεται για διήθηση και περιφερικό νευρικό block, αλλά ανάλογα με την τεχνική και παράγοντες από τον ασθενή, ενδέχεται να απαιτούνται υψηλότερες μέγιστες δόσεις.

Η εταιρεία UNI-PHARMA έχει καταθέσει αίτημα έγκρισης στον ΕΟΦ για ενδοφλέβια συστηματική χορήγηση του προϊόντος το οποίο βρίσκεται σε αναμονή.

Μέχρι τότε παρακαλούμε να ενημερώσετε τα φαρμακεία των Νοσοκομείων σας σχετικά ούτως ώστε να αναζητήσουν σκεύασμα με έγκριση για ενδοφλέβια χρήση.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top