23 Ιανουαρίου 2022

Εγγραφή Individual Society Members ESAIC / Σημαντικές ενημερώσεις


Individual Society Members ESAIC

Σας ενημερώνουμε ότι όσα μέλη της ΕΑΕ επιθυμείτε μπορείτε να εγγραφείτε ως Individual Society Member (πρώην associate members) στην ESAIC μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή θα πρέπει

1. Να εξοφλήσετε τη συνδρομή σας για το 2022 στην ΕΑΕ και να στείλετε το αποδεικτικό με mail.  Oδηγίες εδώ

2. Να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα σας στοιχεία και το πεδίο της συναίνεσης για τα προσωπικά δεδομένα στο παρακάτω σύνδεσμο:

Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σας ως της ESAIC περιλαμβάνουν:

  • Οnline πρόσβαση στα European Journal of Anaesthesiology, Current Opinion in Anaesthesiology, Current Opinion in Critical Care.
  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα eLearning της ESAIC μόνο σε χορηγούμενο περιεχόμενο
  • Πρόσβαση στα δημοσιευμένα Guidelines της ESAIC
  • Συμμετοχή είτε σαν ερευνητής είτε ως υποψήφιος υποτροφίας στο Clinical Trials Network
  • Δυνατότητα αποστολής προτάσεων για θέματα στο Euroanaesthesia

(η έκπτωση στα συνέδρια της ESAIC καταργήθηκε)

Η ESAIC ανοίγει την πλατφόρμα εγγραφών 2 φορές το χρόνο τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Το Φεβρουάριο θα λάβετε mail εγγραφής ως Individual Society Member από την ESAIC.  Αν δεν συμπληρώσετε τη φόρμα του surveymonkey μέχρι τις 31/1/22 θα πρέπει να περιμένετε 6 μήνες για να ξανανοίξει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία την πλατφόρμα της προς τις Εθνικές Εταιρείες.


Τροποποίηση του καταστατικού της ΕΑΕ

Πραγματοποιήθηκε με απαρτία στις 19/1/2022 στα γραφεία της ΕΑΕ η Γενική συνέλευση με θέμα αλλαγές στο Καταστατικό της Εταιρείας. Σε σύνολο 44 εγγεγραμμένων για το 2022, 30 μέλη ψήφισαν ομόφωνα τις αλλαγές. Η κύρια τροποποίηση αφορά τη δυνατότητα ηλεκτρονικής μυστικής ψήφου στις αρχαιρεσίες της ΕΑΕ. Η διαδικασία αυτή πιστεύουμε θα διευκολύνει σημαντικά τα μέλη εκτός Αθηνών να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ενεργά και ισότιμα. Δείτε ΕΔΩ το τελικό draft πριν κατατεθεί στο δικηγόρο και το Πρωτοδικείο.


Παρέμβαση της ΕΑΕ για την απαγόρευση εισαγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Δείτε την παρέμβαση της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας  σχετικά με το άρθρο 71 του Νόμου 4864/2021, με τίτλο “Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος…» με το οποίο στον ν. 4139/2013 (Α’ 74), προστίθεται άρθρο 2ΙΖ με το οποίο απαγορεύεται η εισαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Η νομοθετική ρύθμιση αυτή ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στη θεραπεία με προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, δηλαδή όσων περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 0,2%, εφόσον αντίστοιχα σκευάσματα δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Αναμένουμε απάντηση από τους αρμόδιους φορείς καθώς ανάλογη επιστολή έχει σταλεί και στον ΕΟΦ και τον ΙΦΕΤ.


Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής εργασιών για τη Euroanaesthesia 2022.

Νέα προθεσμία: 09/02/2022


Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top