29 Ιανουαρίου 2023

Individual Society Members ESAIC /Ημερίδα Παιδιατρικής αναισθησίας on demand /Αποζημίωση ναρκωτικών φαρμάκων του κρατικού μονοπωλίου

Individual Society Members ESAIC

Σας υπενθυμίζουμε ότι όσα μέλη της ΕΑΕ επιθυμείτε μπορείτε να εγγραφείτε ως Individual Society Member (πρώην associate members) στην ESAIC μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή θα πρέπει

1. Να εξοφλήσετε τη συνδρομή σας για το 2023 στην ΕΑΕ και να στείλετε το αποδεικτικό με mail.  Oδηγίες εδώ

 2. Να συμπληρώσετε ΟΛΑ τα απαιτούμενα σας στοιχεία ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ και το πεδίο της συναίνεσης για τα προσωπικά δεδομένα στο παρακάτω σύνδεσμο:

Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σας ως της ESAIC περιλαμβάνουν:

  • Οnline πρόσβαση στα European Journal of Anaesthesiology, Current Opinion in Anaesthesiology, Current Opinion in Critical Care.
  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα eLearning της ESAIC μόνο σε χορηγούμενο περιεχόμενο
  • Πρόσβαση στα δημοσιευμένα Guidelines της ESAIC
  • Συμμετοχή είτε σαν ερευνητής είτε ως υποψήφιος υποτροφίας στο Clinical Trials Network
  • Δυνατότητα αποστολής προτάσεων για θέματα στο Euroanaesthesia (η έκπτωση στα συνέδρια της ESAIC καταργήθηκε)

Η ESAIC ανοίγει την πλατφόρμα εγγραφών 2 φορές το χρόνο τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Το Φεβρουάριο θα λάβετε mail εγγραφής ως Individual Society Member από την ESAIC.  Αν δεν συμπληρώσετε τη φόρμα του surveymonkey μέχρι τις 30/1/23 θα πρέπει να περιμένετε 6 μήνες για να ξανανοίξει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία την πλατφόρμα της προς τις Εθνικές Εταιρείες.


Ημερίδα Παιδιατρικής αναισθησίας on demand

Δείτε ξανά (ή για πρώτη φορά) τη μαγνητοσκοπημένη ημερίδα «Παιδιατρική Αναισθησία» που πραγματοποιήθηκε το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Δείτε τη μαγνητοσκοπήμενη ημερίδα εδώ.

Θα ακολουθήσει σε επόμενο newsletter ο σύνδεσμος για τη μαγνητοσκοπημένη ημερίδα της μαιευτικής αναισθησίας- αναλγησίας.

Η παρακολούθηση των μαγνητοσκοπημένων ημερίδων δε συνοδεύεται από πιστοποιητικό και CMEs


Αποζημίωση ναρκωτικών φαρμάκων του κρατικού μονοπωλίου που πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Με το Άρθρο 81 του Νόμου 5007/2022 ΦΕΚ 241 τεύχος Α/23/12-12-2022 η μορφίνη και άλλα φάρμακα κρατικού μονοπωλείου που χορηγούνται σε ασθενείς χρονίου πόνου εκτος Νοσοκομείου, πλέον αποζημιώνονται. Σχετικά  διαβήματα από την ΕΑΕ και τις ΕΕΑ και ΠΑΡΗΣΥΑ είχαν επισημάνει το πρόβλημα, ιδιάιτερα με την διάθεση του από το στόματος διαλύματος μορφίνης. Η σχετική διάταξη:

Άρθρο 81

Αποζημίωση ναρκωτικών φαρμάκων του κρατικού μονοπωλίου που πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Τα ναρκωτικά φάρμακα του κρατικού μονοπωλίου, μορφίνη και πεθιδίνη, όταν συνταγογραφούνται για εξωνοσοκομειακή χρήση και χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αποζημιώνονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς χωρίς συμμετοχή του ασθενούς. Τα φάρμακα του πρώτου εδαφίου δύνανται να χορηγούνται επίσης από τα νοσοκομειακά φαρμακεία και σε εξωτερικούς ασθενείς αποζημιούμενα από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top