8 Μαΐου 2024

Ενημέρωση για τις εξετάσεις ειδικότητας

Αγαπητοί Ειδικευόμενοι,

       Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την εξεταστική του Μαΐου 2024 δεν θα χρησιμοποιείται πλέον η «Δεξαμενή ερωτήσεων για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας» για τις γραπτές εξετάσεις της ειδικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας από το Σεπτέμβριο του 2024 οι εξετάσεις  θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με κοινά γραπτά θέματα.

Ενόψει των προαναφερθέντων αλλαγών, παρατίθεται η ύλη για τις εξετάσεις ειδικότητας, καθώς και μία  λίστα προτεινόμενων συγγραμμάτων για διευκόλυνση της προετοιμασίας σας.

Εκτός από τα συγγράμματα αναφοράς, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ειδικότητας, ETR 2022, τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες και τις συστάσεις που αφορούν την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας. Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα τα οποία αναρτώνται και στον ιστότοπο της ΕΑΕ καθώς και τα σεμινάρια της ΕΑΕ αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σημεία αναφοράς όσον αφορά την προετοιμασία.

Τέλος, ο  συνδυασμός της θεωρητικής κατάρτισης με την κλινική εξάσκηση και τις δεξιότητες που αποκτούνται στη διάρκεια των 5 ετών της ειδίκευσης θα σας προετοιμάσει για την επιτυχία στις εξετάσεις και για την αφετηρία της καριέρας σας στην Αναισθησιολογία.



Με την ευκαιρία αυτή να σας υπενθυμίσουμε τη δυνατότητα της Ευρωπαικής πιστοποίησης με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (EDAIC)

Εκτός από τις εξετάσεις της ειδικότητας, σας παροτρύνουμε  να λάβετε μέρος στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (European Diploma in Anesthesiology and Intensive Care, EDAIC), και σας επισυνάπτουμε την προτεινόμενη λίστα συγγραμμάτων για προετοιμασία για το EDAIC,  όπως παρατίθεται στο website της ESAIC.

          Πληροφορίες για το Δίπλωμα

  • Για την ιστοσελίδα της ESAIC για το EDAIC δείτε εδώ

    Προτεινόμενα Συγγράμματα

  • Για τα προτεινόμενα συγγράματα δείτε εδώ

ΔΣ ΕΑΕ, ΔΣ ΕΑΕΙΒΕ,

Εξεταστικές Επιτροπές Αθήνας/Θεσσαλονίκης,

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top