8 Απριλίου 2020

Newsletter 8.4.2020 | COVID-19 - Νέες κατευθυντήριες οδηγίες / ενημερωσεις

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η χρήση των μηχανημάτων αναισθησίας για αναπνευστική υποστήριξη μακράς διάρκειας δεν ήταν εγκεκριμένη ενέργεια ούτε από τους κατασκευαστές ούτε από τους διεθνείς και κατά τόπους επίσημους φορείς υγείας.
Υπό τις εξαιρετικά όμως κρίσιμες συνθήκες  της πανδημίας από COVID-19 οι αναπνευστήρες αναισθησίας είναι προφανώς μία εναλλακτική λύση πρώτης γραμμής ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές στις περιπτώσεις όπου δεν επαρκούν οι αναπνευστήρες ΜΕΘ για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών.
Η Αμερικανική Εταιρεία Αναισθησιολόγων (ASA) σε συνεργασία με το Ίδρυμα για την Ασφάλεια του Ασθενούς στην Αναισθησιολογία (ASFP) και με την προσωρινή έγκριση των  κατασκευαστών μηχανημάτων αναισθησίας έχει εκδώσει σχετική επικαιροποιημένη οδηγία (01/04/2020) η απόδοση της οποίας στα Ελληνικά έχει αναρτηθεί στο Τμήμα Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον COVID-19 του ιστότοπου της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας ASA. Είναι δε επίκαιρη εφ’ όσον οι ΥΠΕ ζητούν από τα Αναισθησιολογικά Τμήματα να δώσουν αριθμό χειρουργικών αιθουσών οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ΜΕΘ σε έκτακτη ανάγκη.


Δείτε επίσης τον τροποποιημένο αλγόριθμος Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (ALS) για περιστατικά COVID-19. (Σύμφωνα με τις οδηγίες του RCUK σε μετάφραση από Εργαστήριο ΚΑΡΠΑ Πανεπιστημίου Κρήτης.

.

.

.

.

.

.

..


Δείτε εδώ σε ελληνική μετάφραση τις απαραίτητες μη-τεχνικές δεξιότητες για να λειτουργήσει η υγειονομική ομάδα υπό πίεση


Association of Anaesthetists Webinars

Webinar recording: Surviving COVID-19: keeping the carers caring 28/3/2020
Association of Anaesthetists Webinar recording 4/2/2020: Covid-19: Dilemmas
Association of Anaesthetists webinar COVID-19: critical care ‘cross-skilling’ and update for the general anaesthetist

Webinars από την European Society of Intensive Care Medicine (ESICM)

Το webinar της European Society of Intensive Care Medicine (ESICM) How to ventilate in COVID-19 COVID-19 webinar συγκεντρώνει δύο ειδικούς στην αναπνευστική ανεπάρκεια, τον προηγμένο μηχανικό αερισμό, τη μη επεμβατική απεικόνιση και παρακολούθηση των πνευμόνων, οι οποίοι θα συζητήσουν τον καλύτερο τρόπο αερισμού των ασθενών με COVID-19.

Δείτε το νέο Tutorial της WFSA  αφιερωμένο στην περιεγχειρητική διαχείριση ασθενών ύποπτων ή επιβεβαιωμένων για COVID-19. Κάντε το Quiz για τεστάρετε τις γνώσεις σας


Δείτε κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη διασωλήνωση ασθενών COVID 19 από: Difficult Airway Society, Association of Anaesthetists the Intensive Care Society, Faculty of Intensive Care Medicine and the Royal College of Anaesthetists

 Consensus guidelines for managing the airway in patients with COVID-19

.

.

.

.

.

.

.


Δείτε αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση προστατευτικών μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο

Personal Protective Equipment (PPE) for COVID-19 positive or possible patients Based on Public Health England guidance



.

Δείτε μια ιστοσελίδα με εκπαιδευτικό υλικό για ανταποκριθεί κάποιος κλινικός χωρίς εμπειρία ΜΕΘ σε μονάδα COVID από το Quick ICU Training Resource, part of the Critical Care Education Pandemic Preparedness (CCEPP) project


Μην ξεχάστε το αυριανό δωρεάν ESA WEBINAR Series on COVID-19: Airway Management Πέμπτη 9 Απριλίου, 2020 ώρα κεντρικής Ευρώπης 16:00pm – 17:30pm (ώρα Ελλάδος17:00-18.30)

.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top