15 Μαΐου 2020

Διευκρινήσεις για την πρόσφατη Εγκύκλιο σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων

Η διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας που εστάλει από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας στις 11/5/2020 περιλαμβάνει τις εξής διατάξεις :

«Β) Για χειρουργεία με νοσηλεία ημέρας όπως π.χ. οφθαλμολογικές και οδοντιατρικές επεμβάσεις, δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2 στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

4. Σχετικά με τη διενέργεια επεμβατικών διαγνωστικών εξετάσεων π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις καθώς και θεραπευτικών παρεμβάσεων π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2…»

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που απέστειλε η ΕΑΕ προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προσθέσουν διευκρινήσεις στις διατάξεις αυτές. Παρακαλούμε είναι σημαντικό να δείτε την επιστολή και τις σχετικές συστάσεις της ΕΑΕ.

.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top