28 Μαΐου 2020

Newsletter 28.5.2020 | Σημαντικά νέα


Μ/var/folders/9v/qcf7zg_955qg_c1chy_tnl5c0000gn/T/com.microsoft.Word/Content.MSO/3D277B68.tmpαριάννα Βεντούρη

Πριν από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή ένα παλαιό και σημαντικό στέλεχος της αναισθησιολογικής κοινότητας.

Η Μαριάννα Βεντούρη ξεκίνησε την καριέρα της στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως διευθύντρια με ειδικό αντικείμενο την Παιδοαναισθησιολογία.

Η προσφορά της στον ευαίσθητο χώρο της Παιδοαναισθησιολογίας υπήρξε σημαντική και πρωτοπόρα. Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία τιμώντας την μνήμη της θα προσφέρει χρηματικό ποσό στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «Η ΦΛΟΓΑ», αντί στεφάνου.


 Δωρεά Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος και αναισθησιολόγοι

Το Ίδρυμα  "Σταύρος Νιάρχος" ανήγγειλε προσφορά τιμητικής αμοιβής στους ιατρούς που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19, ωστόσο πληροφορηθήκαμε ωστόσο ότι οι διοικήσεις ορισμένων από τα Νοσοκομεία αναφοράς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν του Αναισθησιολόγους στις λίστες των παραπάνω ιατρών. Ως επιστημονικό όργανο κάναμε την παρακάτω παρέμβαση στους αρμόδιους.

Δείτε την παρέμβαση


Νέα από την ESA

Το 5ο επεισόδιο των ESA webinar για τον COVID-19 έχει ανέβει στο site της ESA και  έχει θέμα «Καταστολή, Υγρά και μεταγγίσεις, Αιμόσταση και Θρόμβωση»

Επίσης δείτε το τελευταίο newsletter της ESA που περιλαμβάνει νέα για την πανδημία.

Η γραμματεία της ESA μας ενημέρωση ότι η Euroanaesthesia θα διεξαχθεί ως virtual meeting στις 28-30 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς.


Αναβολή επαναληπτικών μαθημάτων, προετοιμασίας των υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Αναισθησιολογίας 2020

Εκ μέρους της Α΄ Αναισθησιολογικής Κλινικής και της οργανώτριας των επαναληπτικών μαθημάτων, προετοιμασίας των υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Αναισθησιολογίας 2020, Αν. Καθηγήτριας, κας Μελεμενή, σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που διάγουμε, τα μαθήματα αναβάλλονται επ’ αόριστον.

.


Ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για την Επιστημονική  Διημερίδα με τίτλο «3rd STATE OF THE ART  «ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ MONITORING» που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από την Κλινική αναισθησιολογίας και Μονάδα Πόνου του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την αιγίδα της ΕΑΕ : 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ & 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020

.

.

.

.


.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top