13 Δεκεμβρίου 2012

Δημήτρης Βουρβαχάκης

Μία θλιβερή είδηση συγκλονίζει σήμερα την αναισθησιολογική κοινότητα. Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, αναισθησιολόγος, Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα επιβαίνοντας σε ασθενοφόρο. Στο ίδιο τροχαίο έχασε τη ζωή του και ο διασώστης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης, Βαγγέλης Κελλαράκης.

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης είναι ο τρίτος αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ που χάνει τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του. Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή, από την αρχή της καριέρας του υπηρέτησε με ενθουσιασμό την Επείγουσα Ιατρική και δόθηκε ολόψυχα σε αυτό το έργο.

Επέστρεφαν και οι δύο, από εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών που είχαν προσφέρει εθελοντικά, στους εργαζομένους μεγάλου εργοστασίου του Ρεθύμνου. Σημειωτέον ότι η εκπαίδευση του προσωπικού εργοστασίων, σχολείων, γηπέδων και γενικώς μεγάλων χώρων μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού παρέχονται πάντα δωρεάν και σε εθελοντική βάση,

Οι γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, παρά τις δύσκολες και απαξιωτικές επαγγελματικές συνθήκες, παρά τη δραματική μείωση των μισθών τους παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία που ήδη δυστυχώς έχει αποδειχθεί έμπρακτα. Ταυτόχρονα οι νεώτεροι ιατροί του ΕΣΥ συμμετέχουν καθημερινά σε εκατοντάδες διακομιδές με ασθενοφόρα των οποίων ο τεχνικός έλεγχος και η σωστή συντήρηση τίθενται εν αμφιβόλω λόγω της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων τα οποία σίγουρα δεν κατευθύνονται για την εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών του ελληνικού λαού. Σημειωτέον ότι οι εκατοντάδες ιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι συμμετέχουν σε διακομιδές δεν είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top