18 Ιουνίου 2014

ESA Focus Meeting on Peri-Operative Medicine: the Paediatric Patient

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η επόμενη επιστημονική συνάντηση της European Society of Anaesthesiolgy (ESA) θα γίνει στη χώρα μας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή της ESA αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα και το επιστημονικό περιεχόμενο των μέχρι τώρα καθιερωμένων επιστημονικών συναντήσεων της ESA που παραδοσιακά γινόταν κάθε φθινόπωρο, τα αποκαλούμενα «Autumn Meetings» και να τα αντικαταστήσουν με επιστημονικές συναντήσεις πάνω σε συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, τα «Focus Meetings». Έτσι, το πρώτο Focus Meeting της ESA θα γίνει στην Αθήνα στις 14-15 Νοεμβρίου του 2014, με θέμα: «ESA Focus Meeting on Peri-Operative Medicine: the Paediatric Patient».

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Επίσης, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στο τελευταίο συνέδριο της ESA στη Στοκχόλμη, το Euroanaesthesia-2014:

1) Τέσσερις Έλληνες Αναισθησιολόγοι έλαβαν το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (EDAIC), οι: Νατάσσα Αλεξάνδρου, Βασιλική Λαβράνου, Βασιλεία Νύκταρη, Γιώργος Στεφανάκης.

2) Μία Ελληνίδα Ειδικευόμενη Αναισθησιολόγος, η Ρήγα Μαρία, ειδικευόμενη στη Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», ήταν ανάμεσα στους οκτώ επιτυχόντες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ειδικευομένων της ESA. Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε οκτώ ειδικευόμενους από όλη την Ευρώπη να επιλέξουν ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα στην Ευρώπη στον τομέα της Αναισθησιολογίας, Εντατικής Θεραπείας και Θεραπείας Πόνου για να το επισκεφτούν για τρεις μήνες και να εκπαιδευτούν σε αυτό.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΑΕ θα ήθελα να συγχαρώ τους ανωτέρω συναδέλφους καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο «Euroanaesthesia2014» με παρουσίαση των εργασιών τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες δραστηριότητες της ESA, όπως σε εκπαιδευτικά προγράμματα (EDAIC, CEEA, Teach the Teachers Course), στο περιοδικό της (EJA), σε διάφορες επιτροπές ή σε πολυκεντρικές μελέτες. Τέλος, θα ήθελα να παροτρύνω όλους μας για μια πιο συνολική συμμετοχή στις δραστηριότητες της ESA, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο εμφανής η παρουσία της χώρα μας στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Π. Ματσώτα
Πρόεδρος της ΕΑΕ, Μέλος του Συμβουλίου της ESA

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top