11 Μαΐου 2015

Διαπιστώσεις από το 21o Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας - Γενική Συνέλευση ESA στο Euroanaesthesia 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα και εγγράφως να σας ευχαριστήσω για την ενεργό συμμετοχή σας στο 21o Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας, στα Ιωάννινα.

Η συμμετοχή όλων σας, Ειδικευμένων και Ειδικευομένων, μέσα από τις διάφορες επιτροπές του συνεδρίου, τις ομιλίες, τα προεδρεία, τα φροντιστήρια, τις επιστημονικές συναντήσεις με τους ειδικούς, το Βήμα Ειδικευομένων και την παρουσίαση των εργασιών σας ήταν πολύτιμη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις νεώτερες εξελίξεις που αφορούν την Περιεγχειρητική Ιατρική, να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας πάνω σε επίμαχα θέματα της ειδικότητάς μας, καθώς και να αναδειχτούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κλινική μας πρακτική, τα οποία απαιτούν λύση και διευθέτηση. Ενδεικτικά αναφέρω τα κάτωθι:

  1. Βελτίωση της εκπαίδευσής μας όσον αφορά τη διαχείριση του νευρομυϊκού αποκλεισμού (ΝΜΑ)
  2. Εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτή στη διαχείριση του αεραγωγού σε μαιευτικά περιστατικά
  3. Επικαιροποίηση των συστάσεων για την προεγχειρητική εκτίμηση των ασθενών
  4. Επικαιροποίηση των συστάσεων για την «περιοχική αναισθησία και αντιπηκτικά»
  5. Επικαιροποίηση των συστάσεων για τη διαχείριση των παιδιατρικών ασθενών
  6. Συστάσεις για την περιεγχειρητική διαχείριση ασθενών που λαμβάνουν αντιθρομβωτικούς παράγοντες

Το ΔΣ της ΕΑΕ μέσα από το επιστημονικό του πρόγραμμα και τη δημιουργία επιτροπών & ομάδων εργασίας υπόσχεται να δώσει απάντηση σε αυτά τα ζητήματα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία σας, έτσι ώστε, μετά τη δημοσίευση των συστάσεων της ΕΑΕ για τη διαχείριση του ΝΜΑ, σε κάθε αναισθησιολογικό τμήμα στη χώρα μας να βελτιώσουμε την εκπαίδευσή μας και σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω όσους από εσάς θα παρευρίσκεσθε στο Βερολίνο στο Euroanaesthesia 2015, ότι επίκεινται να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν το καταστατικό και τις εξελίξεις στην ESA, γι αυτό και είναι σημαντικό να παρευρεθείτε και να ψηφίσετε στη γενική συνέλευση. Θεωρώ ότι η ενεργός συμμετοχή είναι υποχρέωση όλων μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Π. Ματσώτα
Πρόεδρος ΕΑΕ, ESA Council member

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top