7 Φεβρουαρίου 2017

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Περιοχικής Αναισθησίας

Η Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, διοργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ». Σκοπός του συγκεκριμένου  ΠΜΣ είναι η εκπαίδευση ιατρώντου χώρου της Αναισθησιολογίας (ειδικευμένων και ειδικευόμενων αναισθησιολόγων) στις νεώτερες τεχνικές της περιοχικής αναισθησίας που αφορούν κυρίως στον οξύ διεγχειρητικό και μετεγχειρητικό πόνο και βασίζονται στη χρήση της υπερηχογραφίας. Τη διοίκηση του ΠΜΣ ασκεί εξολοκλήρου η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στους χώρους της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και διαρκεί 3 διδακτικά εξάμηνα.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, μία φορά την εβδομάδα, για τέσσερις συνεχόμενες ώρες με τα ανάλογα διαλείμματα (απογευματινό ωράριο). Επιπλέον, θα υπάρχει πρακτική άσκηση στα χειρουργεία για τρείς εβδομάδες (πρωϊνό ωράριο) στα πλαίσια δικαιολογημένης εκπαιδευτικής άδειας από τα νοσοκομεία των ενδιαφερόμενων. Ο αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητώνγια την παραπάνω περίοδο είναι 8 άτομα.

Η παρακολούθηση του ΜΠΣ προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων που ανέρχονται συνολικά σε 3.000 ευρώ πουθα καταβάλλονται σε 3 ισόποσες δόσεις κατά την έναρξη του εξαμήνου.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει κατόπιν συνέντευξης, η οποία έχει ορισθεί για Τετάρτη, 15/03/2017, ώρα 09:00, στο γραφείο της καθηγ. κ. Κωστοπαναγιώτου στο Αττικό νοσοκομείο.

Κατά τη συνέντευξη θα συνεκτιμηθούν:

Η λήψη ειδικότητας στηνΑναισθησιολογία (οι ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το δεύτερο έτος της ειδικότητάς τους).

  • Προηγούμενη επαφή του υποψηφίου με την περιοχική αναισθησία.
  • Ο βαθμός του πτυχίου.
  • Γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  • Τυχόν δημοσιεύσειςκαι έργο του υποψηφίου στο αντικείμενο της περιοχικής αναισθησίας.
  • Το ευρύτερο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου.
  • Δύο συστατικές επιστολές.
  • Θα εκτιμηθεί η συνολική προσωπικότητα των υποψηφίων. Και η δυνατότητα παρακολούθησης κλινικών ασκήσεων στις χειρουργικές αίθουσες σε πρωινό ωράριο για τρείς εβδομάδες.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή σχετικής αίτησης απαιτείται πλήρες βιογραφικό σημείωμα που θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση usreganesth@gmail.com και θα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

Για διευκρινίσεις απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΜΠΣ,
Παντελιά Μαρία ή Μανωλά Σοφία τηλ. 2105832371
e-mail: usreganesth@gmail.com

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top