5 Μαρτίου 2023

Έκτο μετεκπαιδευτικό μάθημα Απογευματινά χειρουργεία- Κείμενο-Διαλέξεις ICERA- POP-OUT- Ερωτηματολόγιο IANIV

EAE webinar Έκτο μετεκπαιδευτικό μάθημα

Το 6ο  διαδικτυακό μετεκπαιδευτικό μάθημα, στα πλαίσια του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΑΕ με τις Α’ & Β’ Πανεπιστημιακές Αναισθ/κές Κλινικές της Αθήνας για το έτος 2022-2023 θα διεξαχθεί την :Τρίτη 7 Mαρτίου και ώρα 16.00-20.30.

Τίτλος: "Αιμορραγία – αιμόσταση- θρόμβωση"
Συντονιστές:  Αρναούτογλου Ε., Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Παν/μιο Θεσσαλίας, Διευθύντρια Αναισθησιολογικής Κλινικής ΠΓΝΛάρισας,   Τζίμας Π., Αναπληρωτής Καθηγητής Αναισθησιολογίας, Παν/μιο Ιωαννίνων Διευθυντής Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας, ΠΓΝ Ιωαννίνων

Πρόγραμμα
• Φυσιολογία αιμόστασης. Στρατηγοπούλου Π., Αναισθησιολόγος Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., ΓΝΑ "ΛΑΪΚΟ"
• Monitoring αιμόστασης. Ευωδιά Ε. , Αναισθησιολόγος, Ιδιώτης
• Διαχείριση μείζονος αιμορραγίας. Νύκταρη Β. Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Παν/μιο Κρήτης ΠΑΓΝΗ Κρήτη
• Πρόληψη θρομβοεμβολικής νόσου (Κατευθυντήριες οδηγίες 2022 ESAIC). Μπαρέκα Μ.,  Επίκουρη Καθηγήτρια  Αναισθησιολογίας, Παν/μιο Θεσσαλίας ΠΓΝ Λάρισας

Οδηγίες σύνδεσης:
ο μάθημα θα διεξαχθεί μέσω της εφαρμογής zoom με διεύθυνση σύνδεσης: https://livemedia.zoom.us/meeting/register/tZAtcO-sqD0vEtCUWqsCpH6_KPncfNvpCNGL

Χρειάζεται να κάνετε registration γράφοντας τα στοιχεία σας. Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας ολόκληρο και στα Ελληνικά για να πάρετε την παρουσία και τα CMEs.

Οδηγίες σύνδεσης εδώ. (στο κάτω μέρος της σελίδας μετά το πρόγραμμα)


Απογευματινά χειρουργεία- Κείμενο Γενικής Συνέλευσης

Προκειμένου να ενημερώσουμε και να καταγραφούν με μεγαλύτερη αξιοπιστία οι προσδοκίες και οι ανησυχίες των αναισθησιολόγων καλέσαμε τα μέλη της ΕΑΕ σε διαδικτυακή Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 23/2/2023. Ανάλογη συνάντηση έγινε από τα μέλη της ΕΑΕΙΒΕ δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα.

Δείτε εδώ τις απόψεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι όπως τις καταγράψαμε στις δυόμιση ώρες που κράτησε η διαδικτυακή συνάντηση. Οι απόψεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη είναι εν πολλοίς κοινές και για το λόγο αυτό το κείμενο προσυπογράφει και το ΔΣ της ΕΑΕΙΒΕ.


Διαλέξεις ICERA

Η οργανωτική επιτροπή της ICERA (International Collaboration for Education & Research in Anesthesia) ανακοίνωσε την πρώτη διάλεξη για το 2023 στις 31/3 με θέμα “Managing Fatigue as Part of a Safety Culture”. Η ICERA είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Βοστώνη Η.Π.Α. και της Sapienza Universita di Roma, Ιταλία. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να παρέχει ένα φόρουμ για ειδικευόμενους της αναισθησιολογίας ώστε να συμμετέχουν στην έρευνα, να εδραιώσουν τη μάθηση και να αναπτύξουν δίκτυα, ειδικά με διεθνείς συνεργάτες.


Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα και εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε.


Perioperative Outcome Study Platform (POP-OUT)

Ο Τομέας Anesthesia & Perioperative Medicine της European Society of Intensive Care Medicine επιθυμεί να δημιουργήσει μια διεθνή ομάδα μελέτης που θα επικεντρωθεί στην περιεγχειρητική έκβαση.
Η μελέτη Perioperative Outcome Study Platform (POP-OUT) στοχεύει στη βελτίωση της φροντίδας των χειρουργικών ασθενών και σκοπεύει να δημιουργήσει μια κοινότητα ιατρών από όλο τον κόσμο που θα είναι αφοσιωμένη σε αυτόν τον στόχο.
Η βάση δεδομένων θα χρησιμεύσει ως ένα ενεργό διεθνές μητρώο, με το όραμα ότι τα δεδομένα θα συμβάλλουν επιτυχώς στη μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας των ασθενών.
Όποιος/α επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει με τον Prof. Aarne Feldheiser στο A.Feldheiser@kem-med.com .

Ερωτηματολόγιο για την ενδονοσοκομειακή διακομιδή ασθενών υπό Μη Επεμβατικό Μηχανικό Αερισμό

Εκ μέρους των Satheesh Munusamy, AVŞAR Zerman, Kotoulas Serafeim, Chrysovalantis
Esquinas σας προωθούμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο στα πλαίσια έρευνας για τον μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό κατά τη διάρκεια της ενδονοσοκομειακής μεταφοράς.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcNVX1DHklDDWX6FCYXauA3g-u8HiVPBbJjjSeUT4bn8x1vg/viewform?usp=sf_link

Επιπλοκές και αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν από τη μεταφορά ασθενών σε μη επεμβατικό αερισμό από το ένα τμήμα στο άλλο και κυρίως σε ασθενείς εντατικής θεραπείας. Με τη βοήθεια αυτού του ερωτηματολογίου, οι συγγραφείς έχουν στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να αναπτύξουν παγκόσμια πρότυπα.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top