21 Ιανουαρίου 2024

Διαμαρτυρία για το περιστατικό ασθένειας συναδέλφου/ Συνάντηση ΕΑΕ με τον Υπουργό Υγείας

Διαμαρτυρία των ΔΣ της ΕΑΕ και ΕΑΕΙΒΕ για το περιστατικό ασθένειας συναδέλφου μετά από υπερκόπωση

Το ΔΣ και τα μέλη των Αναισθησιολογικών Εταιρειών εκφράζουν στην κοινή επιστολή τους την οργή και αγανάκτιση τους σχετικά με το τελευταίο τραγικό γεγονός της συναδέλφου που ασθένησε σοβαρότατα μετά από την μακρά περίοδο υπερεργασίας και πίεσης σωματικής όσο και ψυχολογικής που υπέστη.   

Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή ανάρρωση, όπως και της εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για τη γενναίοτητα της να καταγγείλει δημόσια και απερίφραστα τις συνθήκες που οδήγησαν στο επεισόδιο βλάβης της υγείας της.


Υπόμνημα και συνάντηση αντιπροσωπίας της ΕΑΕ με τον Υπουργό Υγείας

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του ΔΣ της ΕΑΕ με τον Υπουργό Υγείας με θέμα την  επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της έλλειψης αναισθησιολόγων στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας.

Εστιάσαμε στην επείγουσα ανάγκη θέσπισης γενναίων οικονομικών κινήτρων για να ανακοπούν οι παραιτήσεις και ανανεωθεί το ενδιαφέρον νέων ιατρών για το ΕΣΥ και αποσπάσαμε τη δέσμευση ότι αυτό θα υλοποιηθεί. Αναμένουμε βέβαια να δούμε την έγκαιρη πραγματοποίηση της δέσμευσης αυτής.

Παράλληλα καταθέσαμε το πλήρες υπόμνημα που ανανεώνει τις εκκρεμότητες για τις οποίες η ΕΑΕ πιέζει για επίλυση.

Αντί προτάσεων προτείναμε την περίληψη των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου που απάντησαν 511 συνάδελφοι και όπου διαφαίνεται η επείγουσα ανάγκη να υπάρξουν οικονομικά κινητρα αλλά και ο σεβασμός και η αναγνώριση στη βαρύτητα του έργου που προσφέρουν, κάτω από δύσκολες συνθήκες στους ασθενείς, καθημερινά.

Τέλος, καταθέσαμε τα πλήρη απότελέσματα από το ερωτηματολόγιο όπου περιλαμβάνονται τα αποκαλυπτικά σχόλια σας σχετικά με τη κατάσταση στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο για τα θέματα που θέσαμε και παραμένουμε σε επιφυλακή για τις περαιτέρω μας κινήσεις.

Λαμβάνουμε και σημειώνουμε τις απόψεις σας με ενδιαφέρον.

Στο info@anaesthesiology.gr μπορείτε να μας στείλετε τη γνώμη σας σχετικά.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επικοινωνία

Μακρυνίτσας 4-6, 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 6444 174 (Δε-Πε 6-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448 686
E-mail:

Social Media

© 2019 Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. All Rights Reserved.
Powered by cybertechnics.
Top